Verbintenissenrecht, wat is dat eigenlijk? Warnink & Both Advocaten helpt rechtzoekenden bij het verbintenissenrecht. Maar wat houdt dat in? Denk aan huurrecht en huurgeschillen. Denk aan koopovereenkomsten en leveringen. Denk aan leaseconstructies. Maar denk ook aan een gekochte keuken of caravan. Denk aan wanprestatie, oplichting en dwaling. Het verbintenissenrecht bestrijkt veel van het dagelijkse leven. Niet alleen van consumenten maar ook van ondernemers. Het begint vaak met een overeenkomst. De handen worden geschud. De handtekeningen worden gezet. De e-mails zijn verstuurd. Maar dan beginnen de problemen. Er wordt niet geleverd. Er wordt verkeerd geleverd. Je bent opgelicht. Je wilt van de overeenkomst af. Wat moet je doen? Ontbinding? Vernietiging? Een beroep op nietigheid? Warnink & Both Advocaten kent de tools die gehanteerd moeten of kunnen worden in het verbintenissenrecht.
‘Verbintenissenrecht is soms net als schaken’
Mr. Hans Both: ‘Het is soms net als schaken. Met één verkeerde zet kan het zijn dat je verloren hebt. En soms zijn vijf goede zetten nodig om te winnen’. Mr. David Warnink: ‘Verbintenissenrecht is alomvattend en essentieel. Iedereen heeft ermee te maken. Eigenlijk zou verbintenissenrecht op de middelbare school als verplicht vak gegeven moeten worden. Ondernemers die het verbintenissenrecht goed onder de knie hebben, scoren beter. Zij lopen minder risico’s’. Mr. Hans Both: ‘En voeg daar het bewijsrecht dan ook maar aan toe. Je kan een prachtige overeenkomst sluiten, maar als je geen bewijs hebt, schiet het allemaal niet veel op’.
Mr. David Warnink: ‘Ik adviseer een ondernemer altijd: bevestigen, bevestigen, bevestigen. Een e-mailtje kost niks en je voorkomt daar een complete procedure mee’. De advocaten van Warnink & Both Advocaten zijn bedreven in het verbintenissenrecht. Daarbij kent het kantoor een ‘open-deur-mentaliteit’’. Mr. Hans Both: ‘Daarmee bedoelen we dat we soms ook de advocaat van de duivel spelen. We brengen voors en tegens in beeld’. In het verbintenissenrecht moeten soms stappen zorgvuldig worden overwogen. Ontbinden of niet? Vernietigen of niet? Een verboden eigendomsconstructie? Het vestigen van pandrecht? Een zekerheidsstelling door middel van hypotheekrecht? Mr. David Warnink: ‘De cliënt beslist, maar wij willen alle ingrediënten aanreiken zodat een cliënt een goede beslissing kan nemen’.